contact us

  • Full home renovation
  • Addition of a second storey
  • Solar collection to heat pool
  • Geothermal heating
  • Drastic window upgrade
  • Significant insulation increase
  • Improved air tightness and comfort

Located on an iconic ravine property, this exceptional example of West Coast inspired design was given a new lease on life with modern finishes and energy-upgrades.  Throughout the renovation process, great care was taken to maintain the home’s original design while contemporary finishes, efficiency upgrades, and additional living space was added. European tilt and turn windows offer breathtaking views from almost every room in the home, providing increased comfort from the fluctuating temperatures of each season. Bathrooms were upgraded with vertical-grain bamboo vanities, modern tile and upgraded plumbing fixtures. Original wool carpet throughout the main floor was replaced with custom-coloured concrete floors. An addition on the second storey satisfied the need for more bedrooms, seamlessly preserving proportion, features, and finishes. Exterior decks off every bedroom allow each member of the family to privately enjoy the extensive ravine property. The kitchen layout was modified to reflect client lifestyle by incorporating a 12’ island, modern appliances, and substantial storage. A custom hydraulic door between the kitchen and dining area allows for the option of privacy. The original carpet and wood staircase was replaced with a custom open-tread design, complete with stainless steel steps and vertical cables. Extensive mechanical system upgrades were made, drastically reducing energy usage.  Alternative energy systems such as solar heat and a geothermal system were incorporated in the home’s design.