The Prairie Lookout


Scroll

A standout for striking design

The asymmetrical design and the clean lines of this modern home make a bold impact on its surroundings.

BUILT

2015

SIZE​

2,089 sq.ft.

The Plan​

The objective was to design and build a stylish sanctuary nestled within a thickly forested ravine edge.

The Build

The roof height and slope made it very difficult to accommodate drainage, heating, ventilation and air-conditioning systems, plumbing and fireplace venting as there are virtually no interior walls on the main floor.

Design Challenges

The ravine location itself posed some soil and safety challenges, so it was necessary to pay special attention to soil testing results and ensure sturdy footings and foundation walls would allow the home to safely sit as close to the ravine as possible.

You might also like

2017

Idylwylde Net Zero

Contemporary,

Bungalow

1272 sq.ft.

2022

The Haven

Contemporary,

Bungalow

1400 sq ft.

2012

Belgravia Green

Contemporary,

Bungalow

1,540 sq.ft.